Kylmäkorpi končí s longtrackem

Joonas Kylmäkorpi v pondělí prostřednictvím svého instagramového účtu oznámil, že sezona 2015 byla jeho poslední na dlouhých oválech. Kylmäkorpi uzavírá svojí příhodu s longtrackem se čtyřmi tituly mistra světa doplněnými o dvě stříbra a jeden bronz.

Joonas Nikolai Kylmäkorpi na instagram napsal krátké prohlášení, ve kterém sdělil, že „se po čtyřech titulech mistra světa rozhodl ukončit svoji dlouhodrážní kariéru.“ Podle svých slov se nyní bude soustředit na své cíle a nové výzvy na klasické ploché dráze.

Rodák ze Stockholmu, který nyní se svoji polskou manželkou bydlí v Andoře, se mezi lety 2010 a 2013 jako první závodník v historii stal dlouhodrážním mistrem světa čtyřikrát po sobě. Po bronzu z ročníku 2014 měl někdejší jezdec Zlaté přilby Pardubice v letošní sezoně na dosah páté zlato, ale po zranění zad z dánské ligy musel na druhou polovinu dlouhodrážní sezony zapomenout.

Brzy šestatřicetiletý držitel švédského a finského občanství se před nedávno skončenou sezonou po delší pauze opět vrátil k závodění se švédskou licencí a v mezinárodních podnicích reprezentoval právě Tre Kronor.

Podle některých informací měl tovární jezdec Stuhy v žlutomodrém nastoupit i 16. července ve finále Mistrovství světa družstev na dlouhé dráze v Mariánských Lázních. Kylmäkorpi tedy na západě Čech nebude a oproti původním předpokladům nebudou startovat ani Švédové. Český tým tak vyzvou Němci, Francouzi, Nizozemci, Finové a obhájci zlata z Velké Británie.

foto: Wojta Zavřel (wojta-foto.cz)
zdroj: instagram.com/kylmakorpi

Máte k tomu co říct?