Smolinski chce v Praze vyhrát

Martin Smolinski přijíždí do Prahy jako pátý závodník světa a těší se, jak si při Grand Prix České republiky vychutná podporu svých fanoušků, kteří za ním z nedalekého Bavorska dorazí.

Přestože měl být outsiderem, ve všech třech dosud odjetých závodech „Smoli“ postoupil do finále, ale ani s tímto velmi slušným není Němec spokojený: „V žádném případě to není špatný výsledek, ale zároveň jsme dvakrát chyběli ve finále. V Praze určitě pojedeme na vítězství,“ říká odhodlaně Smolinski.

Třicetiletý jezdec se v Praze kromě závodění chystá i na další jednání se špičkami pořádající agentury BSI, diskutovat se bude o televizním kontraktu na přenosy Velkých cen v Německu a o návratu seriálu do Smolinského domoviny. Posledním závodem Grand Prix v Německu byl závod v Gelsenkirchenu v roce 2008, který byl kvůli nepřipravenosti jednorázové dráhy přesunut do Bydgoszczi. Tehdy na stadionu místní Polonie závodil i Smolinski a před letošním ročníkem to byly jeho jediné jízdy mezi nejlepšími jezdci světa.

Pražský závod je pro bavorské fanoušky Martina Smolinského takřka za rohem, a tak lze čekat masivní podporu ze strany německých příznivců: „Díky tomu, že do Prahy je to z Německa blízko, bude v hledišti spoustu německých fanoušků, budu se cítit jako na domácí Grand Prix. To mě ještě více motivuje udělat dobrý výsledek a předvést fanouškům pěknou show,“ uzavírá Smolinski.

Smolinski bude stejně jako všichni závodníci kromě Chrise Harrise a Romana Čejky v pátek od 17 hodin na Markétě trénovat. Trénink je, a to není pravidlem na všech Grand Prix, v Praze tradičně přístupný fanouškům. Ti mají možnost získat i podpis německé hvězdy na oficiální autogramiádě v sobotu od 17:15. Vedle Mnichovana se budou podepisovat i Chris Harris, Krzysztof Kasprzak a Václav Milík.

zdroj: tisková zpráva, vlastní informace
foto: Petr Makušev (sportphoto.cz)

 

 

Máte k tomu co říct?