Potlučený Zdeněk Holub

Páteční výjezd s týmem Scunthorpe do Peterborough skončil pro Zdeňka Holuba velmi brzy a bolestivě. Český závodník se po kolizi se soupeřem ocitl na zemi a musel na podrobnější vyšetření do nemocnice.

Zdeněk Holub byl poprvé na dráze East of England Showground při třetí jízdě. Hned v té se stal obětí ataku Michaela Palma Tofta, jenž jel v první zatáčce rovně a zezadu sestřelil kapitána české juniorské reprezentace. Střet obou závodníků nemohl skončit jinak než kotrmelci ústeckého rodáka.

Dán byl za svůj čin z opakované jízdy vyloučen, Holuba v ní však diváci neviděli, ten byl v bolestech převezen do nemocnice. Tamější vyšetření neprokázalo žádné zlomeniny, avšak závodník má odřeniny po celém pravém ramenu a paži. Je zároveň hodně potlučený, jak klubovému webu řekl manažer Dave Peet. Ten dále potvrdil, že po vysvlečení z kombinézy nemohl Holub hýbat ramenem.

Jakékoli zranění by v této fázi sezony pro Zdeňka Holuba bylo velkou nepříjemností, zejména s ohledem na jeho vyhlídky na start v Grand Prix České republiky. Tomu se – pokud bude zdravý – může výrazně přiblížit při Prague Open příští sobotu, kdy bude v sázce minimálně náhradnická vesta.

zdroj: twitter.com/SpeedwayScunny
foto: Wojta Zavřel (wojta-foto.cz)

 

 

 

Označeno štítky: Štítky:

Máte k tomu co říct?