Patrik Mikel v MS juniorů

Pardubice v půli září přivítají druhé finále Mistrovstvé světa juniorů a už znají kompletní obsazení finálového podniku. K patnácti stálým jezdcům přibyl Patrik Mikel, jenž byl nominován jako divoká karta.

Patrik Mikel byl účastníkem finále juniorského světového šampionátu už v minulém roce, tehdy se ale s číslem osmnáct ani neušpinil. Nyní dostává plnohodnotnou šanci poměřit se s nejlepšími mladými jezdci světa. Odchovanec březolupské ploché dráhy ve startovní listině doplnil Eduarda Krčmáře, jenž je stálým jezdcem finále mistrovství světa.

Do startovní listiny byl nahlášen i Maksym Drabik. Vítěz pardubické kvalifikace přišel o většinu sezony vinou zlomeniny stehenní kosti ze švédské ligy, ale v uplynulých dnech už v Czestochowé trénoval a chce stihnout závěr sezony, do něhož spadají i dvě finále juniorského světového šampionátu.

V případě, že by se Drabik za přibližně tři týdny nestihl vrátit do závodní kondice, nahradí jej v Pardubicích jiný Polák Pawel Przedpelski. Ten je po selhání v kvalifikaci v Pockingu pro letošní rok jen prvním kvalifikovaným náhradníkem. Z této pozice však místo zraněného Drabika naskočil už do úvodního finále v King’s Lynnu.

Po vítězství v Norfolk Areně je v čele šampionátu Krystian Pieszczek s dvacet body následován Robertem Lambertem, jenž nasbíral na svém domácím oválu o bod méně. Jack Holder je třetí, ale ztrácí na „Krychu“ už sedm bodů. Eduard Krčmář je se šesti body zatím devátý.

Finále v Pardubicích je naplánováno netradičně na pátek 16. září se startem v 19 hodin.

Startovní listina:
1 Eduard Krčmář
2 Bartosz Smektała
3 Jack Holder
4 Joel Andersson
5 Patrik Mikel
6 Josh Bates
7 Viktor Kulakov
8 Max Fricke
9 Robert Lambert
10 Krystian Pieszczek
11 Patrick Hansen
12 Erik Riss
13 Maksym Drabik
14 Mikkel Brondum Andersen
15 Dimitri Bergé
16 Adam Ellis

17 Ondřej Smetana
18 Josef Novák

zdroj: fim-live.com
foto: Wojta zavřel (wojta-foto.cz)

Máte k tomu co říct?