Žarnovica doma bez Vaculíka

V neděli pokračuje pátým závodem tuzemská extraligová sezona, prvním stadionem, který bude hostit dva podniky, je Žarnovica. Domácí se však budou muset obejít bez Martina Vaculíka, klíčovou postavu týmu nepustí do rodného města termínová kolize s odloženým závodem polské ekstraligy.

Podle původního plánu mělo být vše v pořádku, jenže déšť spláchl páteční ekstraligu, ve které měl Vaculík hájit barvy Gorzówa na domácím oválu proti Grudziadzu. Náhradní termín se našel rychle, je jím neděle, a tak Vaculík přijde o možnost navázat na dvacetibodové tažení z poslední extraligy ve Slaném.

Vaculíka měl nejvíce podpořit Polák Adrian Gala startující v české extralize poprvé v kariéře. To samé platí i o jeho krajanech Marcinu Nowakovi, jehož služby si zajistil 3ton Slaný, a Oskaru Boberovi, který oblékne vestu Markéty.

Praha a Pardubice budou nad Hronom postrádat tradiční opory, Josef Franc a Hynek Štichauer se totiž na Slovensko nestihnou přemístit z finále mistrovství světa na dlouhé dráze ve Francii.

Závod začíná slavnostním nástupem v 16 hodin, průběh budete moci sledovat v online přenosu.

SC Žarnovica
1 Adrian Gala
2 Jakub Valkovič
3 Martin Gavenda
4 Patrik Búri
17 David Pacalaj

ZP Pardubice
5 Tomasz Jedrzejak
6 Tomáš Suchánek
7 Josef Novák
8 Patrik Mikel
18 Václav Milík

AK Markéta
9 Filip Hájek
10 Oskar Bober
11 Ondřej Smetana
12 Matěj Kůs
19 Zdeněk Holub

3ton Slaný
13 Marcin Nowak
14 Zdeněk Simota
15 Eduard Krčmář
16 Michal Dudek

foto: Michal Kohout

Označeno štítky: Štítky:

Máte k tomu co říct?