Fricke vážně zraněn, Vaculík potřebuje pauzu

Sezóna se pomalu překlenula do své druhé poloviny a zranění už zase svižně přibývají a nevyhýbají se ani těm nejlepším. Sotva jsme včera upozornili na trable čtyřnásobného mistra světa Hancocka, musíme Vás obeznámit s dalšími smutnými novinkami. Po úterní kolizi v Elitserien je velmi nepříjemně zraněn australský mladík Max Fricke a fit není rozhodně ani člen stálé patnáctky šampionátu SGP, Martin Vaculík (na snímku).

Oba postižení se spolu střetli při závodě švédské Elitserien mezi Vetlandou a Rospiggarnou v rozjížďce s pořadovým číslem sedm. Hostující Fricke startoval z vnitřního okraje dráhy a Vaculík stál na startu hned vedle něj. Talentovaný Australan ale později při útoku na Vaculíkovu pozici nezvládl svůj stroj a zavinil strašlivě vypadající strážku a pád obou závodníků, po němž oba opustili závod v sanitce a putovali ze závodní dráhy rovnou do nemocnice.

Hned druhý den světová média informovala o tom, jak hrozivá a vážná zranění obou závodníků jsou. Vaculík vyšel z kolize s ošklivě poraněnou rukou, utrpěl tržné rány v oblasti dlaně a kloubů, a k tomu přibyly nějaké pohmožděniny, ale naštěstí vyvázl bez jakýchkoliv zlomenin. Rozhodně však potřebuje na rekonvalescenci alespoň krátkou pauzu, přesto stále živí naději na start v nejbližším pokračování seriálu Grand Prix ve švédské Malille. (Nepěkně vypadající snímky své ruky po kolizi zveřejnil Martin Vaculík na svém Instagramu)

Dravý Australan, Max Fricke, který celou havárii zavinil však dopadl ještě hůře. Utrpěl zlomeniny dvou krčních obratlů a čeká jej minimálně šestitýdenní pauza, pokud vše půjde podle předpokladů. Max vyhledal specializovaného doktora ve Španělsku a momentálně dodržuje klidový režim. Nezbývá, než tedy jen doufat v co nejdřívější uzdravení obou závodníků. Snad se na ploché ovály vrátí stoprocentně zdraví a budou fanouškům dál dělat radost jako doposud.

zdroje: sportowefakty.pl, speedwaygp.com

Označeno štítky: Štítky:

Máte k tomu co říct?