Oficiálně: Rybniku byly odečteny tři body, čeká jej sestup

Už dříve jsme informovali o tom, že tradiční účastník nejvyšší polské plochodrážní soutěže, klub z Toruńě, po dlouhých dvaačtyřiceti letech Extraligu opustí. Letos na plné čáře prohrál a zůstal na přímé sestupové pozici. Čtyřnásobnému mistru však zkrátka sestup nejspíš souzen není a pro Toruń byla v nedávných dnech ještě vykřesána jiskřička naděje. Kvůli avizovanému trestu za doping Grigorije Laguty totiž spadl na poslední příčku jeho Rybnik. Toruń tak dostane šanci na udržení v baráži.

Je to tak. Rybniku byly oficiálně odečteny tři body, což zařadilo tým na poslední příčku v tabulce, i když je bodový zůstatek shodný s tím toruńským. Po dvou letech v Extralize se tak historicky druhý nejúspěšnější tým Polska vrátí do první Nice Ligy. To znamená jistotu záchrany pro Grudizadz, která se tak vyhne nepříjemné baráži. Za tu nyní může být naopak vděčná Toruń, pro kterou penalizace Rybniku znamenala doslova útěk hrobníkovi z lopaty. V baráži Toruń narazí na poraženého z finálového souboje 1. Nice Ligy mezi Wybrzeze Gdańsk a a Unií Tarnow.

Pro zajímavost ještě přikládáme seznam všech polských mistrů podle počtu titulů, v němž oba celky, o nichž jsme v článku psali, zaujímají významná místa.

1. Unia Leszno – 14
2. ROW Rybnik – 12
3. Stal Gorzów – 9
4. Polonia Bydgoszcz – 7
Falubaz Zielona Góra – 7
6. Sparta Wroclaw – 4
Get Well Toruń – 4
Wlókniarz Czestochowa – 4
9. Unia Tarnow – 3
10. Stal Rzeszów – 2
11. Polonia Pila – 1
PKM Warszawa – 1

zdroj: sportowefakty.pl
foto: http://www.anotak.info

Máte k tomu co říct?