Sówka s divokou kartou v Ostrówě

Václav Milík poznal kompletní patnáctku svých rivalů pro druhé finále Mistrovství světa juniorů v Ostrówě Wielkopolském. K čtrnáctce stálých účastníků přibyli ještě Dán Jonas B. Andersen a odchovanec místní Ostrovie Lukasz Sówka.

Jediný český zástupce bude ve Velkopolsku hájit průběžné druhé místo za dosud ve finále neporaženým Piotrem Pawlickým. Ten bude spoléhat na domácí prostředí a také na možnost, že Milíka o nějaký ten bodík připraví jeden z další čtveřice Pawlického krajanů.

O další dva body za Milíkem je na třetím místě Mikkel Michelsen a i on není ve startovním poli osamocen, má k ruce dokonce pět krajanů.

Milík je tak sám mezi dvěma mlýnskými kameny dvou v současnosti nejsilnějších plochodrážních zemí světa. Místo podpory na dráze bude mít podporu z hlediště, když se do Ostrowa vydá zájezd českých příinvců. Bliží informace zde.

Startovní listina:
1 Mikkel Bech Jensen
2 David Bellego
3 Jonas B. Andersen
4 Fredrik Engman
5 Piotr Pawlicki
6 Jacob Thorssell
7 Lasse Bjerre
8 Szymon Wozniak
9 Kacper Gomólski
10 Gino Manzares
11 Krystian Pieszczek
12 Nikolaj Busk Jakobsen
13 Lukasz Sówka
14 Mikkel Michelsen
15 Václav Milík
16 Nicklas Porsing

17 Artur Czaja
18 Adrian Gala

foto: Wojta Zavřel (wojta-foto.cz)
zdroj: sportowefakty.pl

  1. vladimír

    tohle je mimo mísu ale přesto kde jsou osllavné články myšleno v dobrém.. na vyborné výsledky milíka v ligách anglických či polských jediný závodnik co jede již ted extra klasu by měl být náležitě severy plochodrážnímy aspon ocenován….

Máte k tomu co říct?