Junioři pokračují v Praze

Dalším závodem pokračuje v úterý na Markétě národního mistrovství jezdců do 21 let. Ve startovní listině je zatím zapsáno dvanáct jezdců s licencí vydanou českým autoklubem, doplňují je tři zahraniční jména.

Již jsme si zvykli, že v tuzemských juniorských podnicích startují slovenští závodníci. Nejinak je tomu i před úterním závodem, avšak chybí Patrik Búri a Adam Čarada. Z tradičního tria dorazí jen Michal Tomka, s nímž přicestuje ještě patnáctiletý Ján Mihálik, který má před sebou svoji mimožarnovickou premiéru.

Z Německa přijede kapitán juniorské reprezentace Michael Härtel, doplnit jej podle první verze startovní listiny měli i bratři Rissové. Ti se však v Praze nepředstaví poté, co svoji přihlášku po ani ne čtyřiadvaceti hodinách zase stáhli.

Původně na místě náhradníka figuroval březolupský Ondřej Vojtík. Synové mnohonásobného mistra světa Gerda Risse však v Praze nebudou, a tak se Vojtík posunul přímo mezi šestnáctku startujícich. Na Markétě jej tak čeká soutěžní debut na ploché dráze. Poslední volná vesta by měla být obsazena během pondělí.

Ti, kdo přijdou na Markétu v předstihu, mohou být od 16 hodin svědky závodu ve třídě do 125 ccm na malé dráze. Hlavní závod startuje o dvě hodiny později. Vstup je volný.

Startovní listina:
1 Ondřej Smetana
2 Josef Novák
3 Michael Härtel (GER)
4 Štěpán Řezníček
5 Michal Škurla
6 Zdeněk Holub
7 Ondřej Vojtík
8 Martin Mejtský
9 Adam Fencl
10
11 Patrik Mikel
12 Filip Hájek
13 Ján Mihálik (SVK)
14 Kryštof Rybář
15 Michal Tomka (SVK)
16 Eduard Krčmář

foto: Wojta Zavřel (wojta-foto.cz)

Označeno štítky: Štítky:

Máte k tomu co říct?